Voetzorg Charlotte
Voetzorg en podologieKwalificaties en diploma'sSoorten klachten en behandelingenFoto'sLinksContactGastenboek
Kwalificaties en diploma's

Mijn naam is Charlotte Giesen. Sinds het behalen van het basisdiploma pedicure in juni 2002 heb ik een pedicurepraktijk aan huis. De praktijk is gevestigd op de begane grond en daardoor ook toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel. Verder werk ik met dementerende ouderen in een zorginstelling in Nederweert. Wanneer mensen (tijdelijk) niet naar de praktijk kunnen komen, is behandeling aan huis ook mogelijk.

Als pedicure sta ik geregistreerd in het KwaliteitsRegisterPedicures, KRP van ProCert* en het RPV van Stipezo*
Deze vermelding is belangrijk voor cliënten die een vergoeding krijgen van hun zorgverzekering voor voetbehandelingen, bijvoorbeeld voor mensen met diabetes mellitus of reumatoïde artritis.

Omdat het opsporen van de oorzaak van voetproblemen mij heel erg bezig hield, ben ik verder gaan studeren aan de opleiding tot registerpodoloog. Wanneer de oorzaak van een voetprobleem gevonden wordt, kan er een gerichte oplossing gezocht worden. In maart 2013 heb ik het diploma podoloog A behaald.

Sinds februari 2014 ben ik als paramedisch chiropodist (gespecialiseerd medisch pedicure) aangesloten bij Stipezo, Stichting Pedicure in de Zorg. Hier sta ik ingeschreven in het branche-onafhankelijk register paramedische voetzorg, RPV. Ook deze vermelding geeft recht op vergoeding bij nagenoeg alle zorgverzekeraars in Nederland.

Ik heb bijscholingen gevolgd voor diabetische, reumatische en oncologische patiënten
Daardoor ben ik gespecialiseerd in het screenen en behandelen van deze voeten.Behandeling gebeurt op een veilige manier en, indien nodig, in overleg met de behandelend podotherapeut, huisarts of specialist.
Ischrijving in het brancheonafhankelijk register RPV


* zie ook het tabblad "Links"


Voetzorg en podologieKwalificaties en diploma'sSoorten klachten en behandelingenFoto'sLinksContactGastenboek